25 Eylül 2008 Perşembe

İLK TATLI...



İşte evde yaptığım ilk tatlı. Dondurmalı karamelize edilmiş incir. Aslında tarif vermek pek adetim değildir ama bunun tarifini vereyim. 4-5 tane siyah incirin saplarını temizliyorsunuz, baş kısımlarını dörde bölüyorsunuz. Bir taraftan yarım bardak toz şeker ile iki çorba kaşığı suyu köpük köpük olana kadar pişiriyorsunuz. Sonra içine bir tatlı kaşığı tereyağı ekliyorsunuz, tereyağ eriyince içine biraz tarçın ve renk vermesi için de tarhun otu atıp şöyle bir karıştırıyorsunuz. (Eğer karamel koyu olursa içine biraz daha su koyabilirsiniz.) İncileri karamelin içine atıp çevirerek yumuşayıncaya kadar pişiriyorsunuz. Sıcakkken üzerine istediğiniz çeşit dondurmayı (sade ve fıstıklı çok güzel oluyor) koyarak sevdiklerinize ikran ediyorsunuz. Afiyet bal şeker olsun!

Hiç yorum yok: